Trossamfunnet i paradoksets grenseland

De fleste religiøse retninger er konkrete i hva de har som overbevisning. Kristendommen søker svar gjennom bibelen og troen på jesus-gud. Islam bruker koranen som veileder, og slik fortsetter det helt til man kommer til Human- Etisk forbund, hvor spørsmålene tårner seg opp.

Hva er meningen med dette trossamfunnet?

Human etikerne liker ikke å bli definert som religiøse selv om deres manifesto (les bibel) gir klar tale om det motsatte.

«Humanismen er uten forestillinger om guder eller andre overnaturlige makter» står det skrevet på HEF sin hjemmeside.

Hvorfor ikke gjøre setningen enklere ?

«Vi tror ikke på gud eller andre overnaturlige makter» og vips der ble det en trosretning som kalles ateisme.

Og ateisme er hva de fremmer, noe som er helt greit i seg selv, siden det er deres tro. Men hvor ble det av moralen og etikken da HEF jobber hardt for å avskaffe statskirkeordningen, men på den annen side hører vi ikke ett pip fra de om alle pengene de selv mottar fra stat og kommuner for sin tro.

HEF får cirka  800 kr per medlem i statstøtte, noe som utgjorde ca 65 millioner norske kroner for året 2010. Ser vi dette i en 10 års periode, ligger tallet på rundt 500-550 millioner.

Så, hva får det norske folk igjen for disse pengene?


Jo, vi får et forbund som er uten mål og mening utenom i kampen for å fremme sin ateistiske trosretning. Dette gjennom å blant annet avskaffe all religiøsitet i skolesammenheng, noe mange kan si seg enig i. Men, problemet er jo at de ignorerer det faktum at store deler av det som læres er en ateistisk tro.

Lærere er i større grad ateister, og mye av hva som læres går i deres tros favør. De jobber og for å fremme sin ateistiske trosretning i enda større grad,  noe man kan se her eller her.

Ellers jobber HEF med å avskaffe alternativ tenkning og alternativ medisin, som i dag blir brukt av over 50 % av den norske befolkning. De setter ett sterkt fokus på det, og man kan bare formode dette er hva de ser som hovedproblemet i helsenorge, siden de bruker slike ufattelige mengder energi på dette.

Dessverre ignorerer de faktum som,  det dør 5 personer hver dag av feilbehandling fra leger, 15000 blir årlig påført skader for livet(tall fra 2004), 7000 sykehusdødsfall hvert år kan ikke forklares, og ikke minst korrupsjonen innen farmasøytisk forskning, som medfører at enkelte hevder over 90% av det de kommer med er feilaktige studier grunnet interesse konflikter og andre uetiske forhold.

Dette er statistikker. Hvor er HEF sin statistikk angående faren ved alternativ medisin?

Kampanjer HEF fører mot alternativ medisin blir av flere kritisert for å ikke  føres på en human måte. Det har de fått stor kritikk for av sine medlemmer, som  i hopetall har meldt seg ut.

Deres manifesto er så løst formulert  man kan ikke si seg uenig.

«§1 Formål
Human-Etisk Forbund er en humanistisk livssynsorganisasjon. Forbundet vil arbeide for å videreutvikle humanismen og bidra til at mennesker kan praktisere sitt humanistiske livssyn.

§2 Humanisme
Humanismen er et livssyn som baserer sin virkelighetsforståelse og etikk på menneskelig fornuft og erfaring, rasjonell og kritisk tenkning, følelser og medmenneskelighet. Humanismen er uten religiøse forestillinger.Humanismen setter mennesket i sentrum. Humanismen har som mål å fremme selvstendighet, frihet og ansvar, og å gi alle mennesker mulighet til å utvikle dette.I det humanistiske livssyn inngår en forpliktelse overfor menneskerettighetene som uttrykk for sentrale verdier og idealer. Menneskerettighetene er et godt vern for menneskelig verdighet og mangfold.»

Menneskelig fornuft og erfaring, rasjonell og kritisk tenkning, følelser og medmenneskelighet, høres ut som omtent alle mennesker jeg kjenner det. Ingen grunn til å gi de 65 millioner i året for å fremme disse ordene?
Menneskerettigheter,  ja hvem sier seg vel uenig i dem? En av de mest fundamentale må vel være retten til å bestemme over egen kropp og helse, noe igjen HEF setter store kjepper i hjulene for.

De jobbet aktivt for en kampanje som innskrenker folks frihet til å benytte seg av de urter man ønsker, og det er i dag blitt mye vanskeligere for de som fant hjelp,  gjennom for eksempel kinesiske urter, å få tak i de. De vil innskrenke penger til forskning på alternativ medisin, noe som igjen kan føre til at vi mister oppdagelser som dette.

Krefter innen forbundet har synspunkter som tvangsmedisinering av folket gjennom f.eks vaksiner eller fluor i vann. Dette strider imot en fundamental menneskerettighet, friheten til å kunne bestemme over egen kropp og helse.

De bygger sin kampanje mot alternativ medisin på en del bloggere som med ufin nedsettende retorikk bedriver ad hominen -stråmannsangrep, på toppen av en uforsvarlig kirsebærplukking i sin bevisførsel.

Man kan spørre seg, er dette mer enn en religion, er det en sekt? Historien har flere eksempler på ateistiske sekter, her  og her, eller i moderne tid her.

Kjell Horn, sønn av HEFs stifter Kristian Horn er blandt de som deler dette synet i sin bok «Svik – fra humanetikk til humanisme» .

De burde snart se på seg selv for hva de har blitt, da ordet humanisme – som de stjal fra alle verdens religioner –  er vel kansje det siste de bedriver?

2 kommentarer

 1. Ateisme er ikke, og kan aldri bli noen tro! Det er bare religiøse tomskaller som tror at ateisme må være noen tro. Ateisme er det stikk motsatte; nemlig fravær av tro.

  Jeg samler ikke på frimerker, er det da min hobby å ikke samle på frimerker? Nei. Det kan det heller aldri bli. Akkurat som det å IKKE tro på noe aldri kan bli noen tro. Jeg fatter ikke hva det er dere alternative tullebukkene innbiller dere om folk som ikke tror på noen gud eller annet som aldri kan bevises eller påvises. Å ikke tro på noen gud er ingen tro! Hva med alle de tusener av gudeforestillinger dere selv ikke tror på? Skulle det også være en tro, da? Nei. Ateisme er og blir fravær av tro.

  Og at HEF skulle ha stjålet noe som helst fra religioner? Religiøse får feie for egen dør først før de kritiserer andre for å ha stjålet noe! Bare se på alt hva feks. kristne har stjålet av andre og eldre kulturer. For å si det rett ut; det finnes absolutt INTET unikt med kristendommen! Alt den inneholder er stjålet fra andre kulturer. Ta jula som eksempel. Opprinnelig en hedensk markering ved vintersolverv, som de kristne stjal og gjorde til sin. De putta inn historien om denne jesusen deres der, fordi de ville ha vekk den hedenske feiringen, og det enda fortellingene i bibelen sier at denne jesusen må ha blitt født på en helt annen årstid – hvis den skulle ha vært sann. Jula greide de dessverre å ødelegge. Men heldigvis er vi stadig flere som tar jula tilbake og markerer den egentlige jula. Kristne får gå over til å kalle sin feiring for kristmesse. En annen markering de kristne forsøkte seg på å stjele, var St. Hans. Der er det heldigvis bare navnet igjen av feiringen som har noe kristent ved seg, resten er hedensk. Kristne har tatt flere andre høytider også, men disse har heldigvis gått i glemmeboken for de fleste.

  Resten av skvalderet i denne artikkelen gidder jeg ikke kommentere, for det er så langt fra sannheten om HEF som det går an å komme. Men løgner og usannheter er jo ikke akkurat uventet fra alternativ-folket…

 2. Hef bruker «den gyldne regel» i konfirmasjonsseremonien sin. Den er da saksa fra bibelen og er den velkjente «Gjør mot andre hva du vil at andre skal gjøre mot deg».
  Grunnen til at man har brukt den er vel ett forsøk på å lette gangen fra kristendommen for de mange medlemmer de håper på å håve inn. Særlig gjennomtenkt er det nok ikke.
  Men om man sammenligner regelen med Kardemommeloven som har vært brukt i mange barnehager med stort hell, så ser man klart at den kristne regelen er ikke så gunstig i å påpeke det personlige initiativ, vår integritet, men er snarere ett verktøy for å gjøre folk til kollektive kloninger, fremfor ansvarlige individer. Dette står i sterk kontrast til Hefs grunnlov.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s